Att byta ut hemmets hjärta

Apple II.
En Apple II, lika gammal som våra köksluckor!

Som jag skrivit om tidigare så är jag en person som behöver ha ett projekt, något att lägga tankarna på under långsamma stunder och något att se fram emot. Just nu har jag satt siktet på att göra om vårt kök – vi måste ju vara sist i hela huslängan med att göra något åt våra sorgliga köksluckor från 1977, som då var så rätt med sina mörka och murriga mönster men som nu känns en smula passé. De är på ett sätt kitschigt snygga men jag blir också rätt yr i huvudet om morgnarna till frukostgröten när jag har dem som bakgrund till familjefrukosten. Därför ska vi nu göra något åt det! Eller – rättare sagt – Jag ska göra något åt det. Jag jobbar bäst själv och min man är inte lika intresserad ändå.

Slå an rätt ton
Jag började som vanligt mitt nya projekt med att googla bilder och skapa en moodboard – där jag samlar inspirerande bilder som säger det jag vill att mitt kök ska säga.
Jag dök då på den här artikeln om en familj som gjort det vi vill göra, även om deras kök inte såg så hemskt ut som vårt till att börja med.
Sen hittade jag hur mycket fina saker och idéer som helst, som jag ska försöka inlemma i projektet. Jag tror att jag denna gång ska ta fram tre olika förslag så får familjen rösta om vilket de tycker bäst om så att alla kan komma att trivas. Eller så hittar vi en kompromiss mellan dessa tre om vi inte kommer överens.

Själva huvudsaken
Hur som helst – det är uppenbart att det mesta i en köksinredning sitter i köksluckorna. De måste verkligen vara rätt! Annars spelar det ingen roll hur resten av kökets inredning och detaljer ser ut, om luckorna är fel. Nu gäller det bara att hitta de rätta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *