Kök och kök och kök

Jag kanske börjar bli tjatig nu när jag skriver nästan bara om kök hela tiden, men det är inte lätt att tänka på annat dessa dagar kan jag låta hälsa! Jag gjorde precis oms jag hade tänkt och lovat och lade fram tre förslag på hur vårt framtida kök skulle kunna se ut. Och vet ni, vet ni? Familjen höll med mig! Det blev det dovt gråa parat med vitt kakel som sammantaget gör ett kök gjort för långa kok och härliga middagar tillsammans med goda vänner och släktingar. Jag är så himla glad för det!

Men var köpa luckor?
Ja det är ju det som kan vara ett litet eller stort krux. Om man vill ha särskilda luckor med sina egna färger ja då gäller det att hitta rätt leverantör. Och det är precis vad jag lyckats med! Efter många, och när jag säger många menar jag många, så hittade jag den leverantör som hade finast luckor till trevligast priser – www.malarkok.se – och vi är på vippen att beställa. Vi behåller våra gamla stommar vilket är otroligt skönt för det är inget fel på dem och jag vill ogärna göra moder natur en otjänst bara för att jag råkar ha tröttnat på mina gamla skåpsluckor. Och så ska vi bygga oss en ny köksö med både förvaring, diskho och sittplats för barnen. Jag vill att vårt kök ska vara ett ställe där man umgås, inte bara lagar mat i för att sedan bära ut allt till en matsal som annars står tom och öde.

Att hitta rätt färgkombination
Jag vet att vi kommer att få våra luckor mörkt grå, men det krävs även att vi väljer rätt beslag till dem så att det inte blir för mörkt. Just nu är vi inne på koppar eller mässing, men kanske blir för lätt små handavtryck på dem. Den detaljen talar ju för att skaffa något som är lättare att hålla rent, men det är svårt att säga nej till de där skinande handtagen!
Ja det är inte det lättaste det här, jag tror att vi får göra så att vi lånar med oss några stycken olika med hem så får vi se i verkliga livet hur det funkar eller inte.

Andra viktiga detaljer
Min man har haft en önskan när det gäller vårt nya kök och det är väl inte mer än rätt att han får säga sitt om det också? Och det han helst vill ha till vårt snart nya och skinande rena och härliga kök är en gasplatta tro det eller ej. Han växte upp i Göteborg och det var så han lärde sig att laga mat. Och inte mig emot, ska du woka med någon vidare snits så måste du använda dig av gas. Nu är ju inte vårt hus kopplat till något gasnät direkt men jag har sett varianter på plattor som hålls med sin alldeles egna gasoltub! Jag lurar just nu på om inte det kan vara något för att ha i köksön – det tror jag minsann! Vi lär skaffa ny fläkt ovanför den då också…

köksluckor från Mälarkök.
Bara ett litet urval av alla Mälarköks fina köksluckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *